poniedziałek, 7 maja 2012

kosmetyk z kuchni dobry na wszystko :)

 Przyszedł do mnie olej 100% czysty - kokosowy. Kupiłam go głównie do smarowania córci po kąpieli - jak zobaczyłam co ma w składzie oliwka bambino to szlak mnie trafił czym smarowałam dziecko i klnę na tych co dopuścili to dla małych dzieci! 

Ten specyfik nadaję się do wszystkiego: smarowania ciała, włosów, do peelingów, masażu, do smażenia, zamiast masła, zamiast kremu na odparzenia, działa przeciwgrzybicznie, na skórki wokół paznokci...

Bezzapachowy bo rafinowany co nie jest najlepszym rozwiązaniem ale ma swoje plusy....500ml w promocji za jakieś 13, 14 złotych ( przesyłka chyba 12).



Konsystencja stała ale jak weźmiemy do ręki rozpływa się oleiście, przypomina nieco bardziej wodnistą wazelinę.
Pewnie doskonale znacie ten kosmetyk 100% naturalny :) a Wy jak go stosujecie?

13 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Przyszedł dopiero dzisiaj więc ciężko mi ocenić czy dobry... ale oglądałam inne blogi i dziewczyny sobie chwalą dlatego kupiłam :)

      Usuń
  2. Najczęsciej na włosy używam kokosowy :)Ja mam akurat z Efavitu najczęściej.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to masz droższy... ja mam z Kuchnie Świata, przyszedł w paczce zapakowanej tak dokładnie, że można by się spodziewać granatu w środku!

      Usuń
  3. my w firmie naszej używamy go do produkcji polew czekoladowych :D

    OdpowiedzUsuń
  4. tylko my go mamy w najlepszej jakości...podobno...i jest jak kamień tzn. konsystencje ma kamienną i trzeba go b dobrze w dłoni rozgrzać żeby sie roztopił :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. czyli nie ten sam ktc? zdradzisz mi sekret który jest najlepszej jakości? w przyszłości będę się tym kierowała :)

      Usuń
  5. a słyszałam o nim, ale serio serio tak do wszystkiego i do smażenia? hehe, musze poczytac o nim więcej ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. serio serio :) ! Ja się wypowiem więcej jak go wykończę z Marcysią

      Usuń
  6. Znam, ale dopiero planuję kupić. Wolałabym jednak nierafinowany. Wydaje mi się podobny do masła shea.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj jest inny, zapach, konsystencja, oba są extra!

      Usuń
  7. Ja z kolei ubóstwiam przygotowywać tosty na oleju kokosowym... niebo w gębie!

    OdpowiedzUsuń

Proszę nie zostawiać komentarzy służących autopromocji blogów czy stron personalnych. Komentarze z reklamą blogów i rozdań będą usuwane, więc proszę ich nie dodawać. Od tego mam blogrolla.